WINALITE LOVE MOON ANIONOS TISZTASÁGI ÉS INTIMBETÉTEK


A tartalomhoz

INTIM GONDOK

Intim gondok, nemcsak nőknél.

- Intim Higiénia

- Menstruációs problémák

- Intim fertőzések

- Prosztatagyulladás

- Inkontinencia
Intim Higiénia

Felmérések szerint a nők73%-a szenved bőrének viszketésétől, fájdalmától menstruációja során. Tudta, hogy ezek a tünetek a
műanyag bevonatú és az illatosított tisztasági betétekkel vannak összefüggésben? Ezért sem mindegy hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező termékeket használunk.
Napjainkban a nők egy olyan világban élnek, ahol a fürdővizek baktériummal, kemikáliákkal fertőzöttek, klórozottak szárítanak, rontják a bőr természetes védőköpenyét. A tamponok kiszárítják a hüvelyfalat és elsorvasztják azt, a betétek csak a reklámokban tartják magukban a nedvességet és a finom tapintás ígérete leginkább csak álom, a menstruáció többnapos fájdalmat hozza, csak emlékezetükbe. Egy nő az élete során kb.15.000 db betétet használ el átlagosan, ami 35 évre oszlik el, és 1.680 napnyi "nehéznapot" jelent. Nem véletlenül gondolják úgy, hogy fontos, mivel érintkeznek ezekben a napokban!
A női szervezet fiziológiai szükségletei idején a menstruációs betét egy pótolhatatlan kellék. De helytelen használata több problémát is okozhat a testnek. Tudatosítanunk kell, hogy a menstruációs folyadék, amelyben nagy az organikus szubsztanciák koncentrációja, ideális környezetté válik a baktériumok szaporodására. Két óra betéthasználat során megnövekedik a számuk 100db/cm2, és ez percenként több lesz, ezért kellemetlen érzés és szag keletkezik. A baktériumok, elszaporodása gyakran okozhat gyulladásokat, mint pl. méhgyulladást, méhnyak gyulladást, vagy a vizeleti utak gyulladását. Ezeknek a következményeiként gyakran lehet rosszullét, ami akár ájuláshoz is vezethet. Enyhébb esetekben láz, folyások, alhas fájdalmak, gyakori vagy fájdalmas vizelés. Bekövetkezhet a szervezet legyengülése, de a következményei még sokkal súlyosabbak is lehetnek. Hogy ne következzen be a baktériumok bejutása a nemi- és vizeleti rendszerbe, ahhoz szükséges lenne a betétek cseréje minden 20 percben.

Tamponok és intimbetétek
Napjainkban sok nő használ tampont menstruációja alatt. Ezek vattából, vagy más, szívóképes anyagból készülnek. A hüvelybe kerülnek, ahol felszívják a menstruációs folyadékot. A hosszabb ideig bent felejtett tompon a fertőzések melegágya lehet, ha elég gyakran cserélik őket, addig használatuk viszonylag problémamentes. Mindenesetre ennek során könnyebben előfordulhatnak bakteriális fertőzések, s így az orvosok inkább az intimbetétek használatát ajánlják, mert meggátolják a kórokozók hüvelybe kerülését a vér bomlása nem a szervezeten belül indul be, hamarabb ki tud tisztulni a szervezetből. Erősebb havi vérzésnél is megfelelőbbek a betétek.

A fehérnemű viselése szempontjából általános szabály:
Szoros és szintetikus anyagból készült ruhaneműt nem ajánlott viselni, mert akadályozza a szellőzést, allergizálhat - irritálhat, és fokozottan nedvesen tartja az adott területeket, ideális környezetet biztosítva ezzel a Candida gomba elszaporodásának. Candida gomba és egyéb fertőzések esetén is fertőtleníteni és magas hőmérsékleten vasalni kell a fehér neműket, az ágyneműket és a törölközőket is, (színező anyagok irritációja miatt)! Férfiak, ill. túlsúly esetében gyakori probléma a combhajlatok bepállása és a Candida gomba megtelepedése is.Menstruációs problémák
PMS:Idegesség, ingerültség, fejfájás, hasgörcs, csillapíthatatlan étvágy... Mindez a hónapról hónapra ismétlődő PMS, azaz Premenstruális szindróma, amely a menstruáció előtti napokat néha elviselhetetlenné teszi. Nézzük csak, mit is tehetünk ezekben a napokban? Minden hónapban ugyanaz a gyötrelem: a hasogató, húzó jellegű hátfájást sok nő úgy éli meg, mintha "leszakadna" a dereka. Közvetlenül a vérzés előtt erőteljes görcsök lépnek fel, és gyakran fejfájás, hányinger is társul a már említett tünetekhez. Sokan képtelenek emiatt ellátni munkájukat, a fájdalomcsillapítók pedig gyakran már nem használnak, és a lazító gyakorlatok is csak rövid időre hoznak megkönnyebbülést.
Több mint 150 féle tünet!
A PMS a világon mindenütt érinti a nőket. Mint ahogy a név is magában foglalja, a panaszok a havi vérzés előtt lépnek fel, általában a peteérés (ovuláció) és a menstruáció közötti időszakban. Tipikus, hogy a menses kezdetével csökkennek vagy akár teljesen el is múlnak a tünetek. Ingerültség, depresszív és sírós hangulat jellemezheti ezt az időszakot, sok nő agresszívvá válik, másoknak fáj a feje és a háta. Fáradtság, kimerültség, feszülő, fájdalmas mellek, ödémás ízületek, puffadás, székrekedés-és még sok más panasz jelentkezik. A tudósok több mint 150 tünetét ismerik ennek a tipikusan női "betegségnek", és mégis, minden nő másképp éli meg a PMS-t.A tünetek kialakulásának okát néhány orvos abban látja, hogy: - a női hormonok, az ösztrogén és a pro-geszteron nincsenek egyensúlyban - más nőgyógyászok abból indulnak ki, hogy néhány nő szervezete hiperérzékenyen reagál az egyébként normálisnak mondható hormonelváltozásokra is.


Intim fertőzések
A női alsó nemi csatorna fertőzései közül a hüvely fertőzései fordulnak elő nagyon gyakran. A hüvely a végbél közelsége, és a nemi életben betöltött szerepe miatt nem csak külső, hanem saját kórokozóknak is ki van téve, állandó a baktérium és gomba expozíció. Igen gyakori a hüvelyi fertőzések közül a gombás, legtöbbször Candida által okozott fertőzések. Azonban nem ritkák a kevert formák, ahol a gombák mellett egyéb baktériumok és vírusok is jelen lehetnek. A HPV - azaz Humán Papilloma Vírus - az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó.

A terhesség és a méhen belüli fertőzések
A baktériumok, vírusok és paraziták okozta fertőzések szerepe a születés körüli halálozásban régóta ismert. Az utóbbi években sokat javított a helyzeten az Anti mikrobás gyógyszeres terápia széles körű alkalmazása, de úgy tűnik, hogy az eredményesen kezelt terhesek esetében még mindig nagyobb az esély a gyermek megbetegedésére, mint az egészségesek esetében. Az utóbbi évtizedekben az is kiderült, hogy egyes kórokozók anélkül károsíthatják a magzatot, hogy az anyában tünetekkel járó betegséget okoznának.

A HPV - azaz Humán Papilloma Vírus

A HPV több módon is terjedhet, de a méhnyak rák kialakulásának szempontjából fontos ún. genitális HPV típusai többnyire szexuális úton adódnak tovább. A HPV nem egyetlen kórokozó, hanem vírusok egész családja. Eddig több mint 130 típusát azonosították.A HPV vírussal a nők és a férfiak nagy többsége találkozik élete folyamán, azonban a fertőzés csak átmeneti, így ritkán okoz betegséget. A fertőzöttek 5-10%-ánál azonban tartós fertőzés alakul ki. Egyik csoportjuk fertőzésének következtében jönnek létre a kéz és láb szemölcsös megbetegedései, vagy a nemi szervek, és azok környékén lévő szemölcsök. Másik csoportjuk hozhatja létre a "rák-előtti" állapotot, és idézhet elő rosszindulatú daganatot. A HP V-fertőzöttség legtöbbször tünetmentes, és napokig, hónapokig, akár évekig is elhúzódhat a vírusfertőzés lappangási ideje. Fontos, hogy a HP V-kórokozó tünetmentesen is megfertőzheti a partnert! Sajnos jelenleg a HPV fertőzés kezelésére nem áll rendelkezésünkre hatásos gyógyszer. A HP V-vírus tehát rizikót jelent, ráadásul hosszú időn át tünetmentes a jelenléte. A fertőzés tettenérésének első állomása többnyire a szokásos éves rákszűrés. Jelenleg Magyarországon a HP V-fertőzöttséget kimutató genetikai tesztre csak akkor kerül sor, ha azt a citológiai és a kolposzkópos szűrés indokolttá teszi. A hagyományos rákszűrésen ugyanis csak a sejtek állapotát vizsgálják, a vett kenetet nem tesztelik automatikusan HP V-vírusra vagy egyéb szexuális úton terjedő kórokozóra, például Chlamydiára. (A Chlamydia a meddőség rizikóját növeli.)

Forrás:
http://www.hirado.hu/
Tudta Ön? Hogy a méhnyak rákot főként a HPV - azaz Humán Papilloma nevű vírus okozza? És hogy ez az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó? És szinte mindennő találkozik vele élete során, akár többször is! Ennek megelőzésében és kezelésében is segítenek a Winalite Love Moon anionos intimbetétei.

Candida gomba
Candida gomba fajok szaporodását a bélrendszerben a bél hasznos baktériumflórája szabályozza, mely az immunrendszer hatékonyságnak szerves részét képezi. De ha a bélflóra normál egyensúlyi állapota felborul (leggyakrabban antibiotikumok és fokozott cukorbevitel esetén, mely a gomba fő tápanyaga), vagy nehézfém mérgezés esetén (a Candida Albicans gomba megköti a nehézfémeket), akkor a bélben egyébként normális szinten élő élesztő gombák- Candida gomba fajok elszaporodhatnak az egész szervezetben, kiváltva a Candida gomba okozta betegséget, a Candidiásist. Leginkább szaporodó- és toxicitás képes a Candida gomba fajok közül a Candida Albicans gomba faj, melynek rezisztencia (ellenálló) képessége is igen figyelemre méltó.

Candida gomba szaporodását előidézheti:
A fogamzásgátlók, hormonkészítmények, antibiotikumok, szteroidok szedése, melyek során a hüvely (és vastagbél) normál flórája (általában a flóratartalom megnövekedett szénhidrát tartalom miatt) megváltozik, gyengül, kevésbé lesz ellenálló a kórokozókkal, a Candida gomba patogenitásával szemben.
- Menopauza során az élettanilag kialakuló atrophizáló-atrofizáló (sorvadó) hüvelynyálkahártya szintén táptalaja lehet a Candida Albicans gomba túlszaporodásának.
- Káros mesterséges- és földsugárzások, melyek hosszan tartó hatása során legyengül a szervezet, ill. a sugárzásnak kitett hely (pl. has-medence - gyomor terület), ezzel fokozva, ill. kiváltva a patogén Candida gomba szaporodását.
- Kevés testmozgás is, melynek során a vastagbél enyhülése és tisztulási elégtelensége miatt a bélflóra könnyebben válik instabillá, kiváltva ezzel a Candida gomba túlszaporodási lehetőségét.
-A kevés bázikus jellegű, azaz lúgos kémhatású, és rostos táplálék fogyasztása (lásd még: lúgosítás)
- Savas és lúgos ételek, a savas kémhatású ételek túlzott fogyasztása (savasodás), melyek fokozzák a vastagbélben a rothadásos-erjedéses folyamatokat, pangást, ezzel is bontva a bélflóra egyensúlyi állapotát.
- A gyakori húgyúti felfázások, fertőzések, prosztatagyulladás, egyéb mikroorganizmusok által kiváltott betegségek (vírus, baktérium, paraziták), melyek során a Candida gomba túlsúly, mint alap kiváltó ok, és mint társfertőzés is jelen lehet.
- Hosszantartó feszültség és idegesség, az energetikai kimerülés a stressz nemcsak többféle szervi elváltozásokat okoz, hanem a vastagbélrendszerben az energetikai blokkok felhalmozódását is, mely által gyengül a méregtelenítés, kiválasztó folyamat. Következményesen csökken a bélflóra, immunrendszer hatékonysága és kialakul a Candida gomba túlszaporodásának és a Candida betegség kialakulásának megfelelő feltétele. Az idegsejtek fő energia forrása a szénhidrát, mint ahogyan a Candida gomba számára is.
- A higiéniai igénytelenség (hajlatok nem megfelelő tisztítása), ill. folyamatos tisztálkodási akadályoztatás esetén a bőr normál mikro flórája is "sérül", gyengül a bőr ellenálló képessége a kórokozókkal szemben, ezzel utat nyitva a Candida gombafertőzésnek.

Candida gomba okozta problémák:

Belső szervek gyulladásai:
A Candida gomba okozta belső szervek gyulladásai abban az esetben jönnek létre, mikor már a vérsavóból is kimutatható a Candida gomba ill. a gomba toxinja, ekkor a Candida gomba az egész szervezetben szétterjed és gyakorlatilag bármelyik szervet megbetegítheti (Candida Fungaemia - ejtsd: Kandida Fungémia). Nyilvánvalóan a vastagbélrendszer gyulladása, illetve az egész emésztőrendszerre kiterjedő Candida gomba fertőzöttség a leggyakoribb.

Húgyúti fertőzés:A Candida gomba húgyúti fertőzés - Candida Funguria - a leggyakrabban antibiotikum kezelés után, vagy húgyúti katéterezés után szokott kialakulni.

Hüvely Candida gomba fertőzése:A hüvely Candida gomba (leggyakrabban Candida Albicans) általi fertőzéses folyamatát égő, viszkető érzés, fehér, túros hüvelyváladékozás jellemzi. Az egész szeméremtestre ráterjedhet a Candida gombafertőzés. Ebben az esetben (is!) feltétlenül fontos mind a két fél Candida gomba elleni kezelése egyszerre, mert a visszafertőzöttség súlyosbítja a további Candida gomba fertőzés kezelésének további hatékonyságát. A hüvely Candida gomba általi fertőzését gyakran kiválthatja a terhesség (megnő a hüvelyváladék szénhidrát tartalma), a menopauza, a fogamzásgátlók és a kortikoszteroidok szedése, az elhanyagolt cukorbetegség, széles spektrumú antibiotikum kúrák, az uszoda-termálfürdők vize és a stressz.

Candida gomba és a normál hüvelyflóra:A normál hüvelyflóra pH értéke 3,8-4,2 közötti. Ekkor a hüvelyváladék fehér, szagtalan és nem okoz semmilyen zavaró érzetet, tünetet. Normál hüvelyflórában jelen vannak normál csíraszámban a baktériumok, az ún. Lactobacilusok, melyek ösztrogén hatására a glikogénből tejsavat termelnek, miközben hidrogén-peroxid szabadul fel. Ezen összetett savas kémhatás biztosítja a hüvelynek a kórokozókkal, a candida gomba szembeni ellenállását. Ezért a hüvely „sterilen” tartása kifejezetten káros! Nemi szervek tisztítására nagyon ajánlott az intimmosakodó szappanok, gélek használata, mert nem szárítják a nyálkahártyát, és savas közeget biztosítanak a nők számára, ezzel gátolják a Candida gomba túlszaporodását. Nemcsak a férfi számára nyújt komfortérzetet és védelmet a Candida gomba és az egyéb fertőzések ellen a savas intimszappan, de a nők számára is előnyös a savas kémhatás biztosítása (az ejaculátum semleges kémhatású, és ez gyengítheti a hüvely savas védelmi rendszerét, ezzel gyakran kiváltva a candida albicans gomba fertőzésre való készséget).

Nemi szervek Candida gomba általi fertőzése:Ha nincs is jellemzően vaginális (hüvely tájéki), vagy pénisz tájékon jelentkező tünet, a Candida gombabetegségben (Candidiázis) gyakran fellép kísérő tünetként, a különböző mérvű és jellegű szexuális probléma. Nők esetében a hüvely szárazsága, gyakorta a közösülés során fellépő fájdalom, illetve a szexuális késztetés hiánya, és az örömtelen részvétel okozza a legtöbb panaszt. Kifejezett vaginális (hüvelyi) Candida gomba fertőzöttség esetén alhasi fájdalom és érzékenység, erős viszketés és csípő érzet, a fehér, túrós jellegű hüvelyi váladékozás a jellemző, melyhez gyakran társul a húgycső és a húgyhólyag gyulladása, amik vizelési panaszokat okoznak. Férfiak esetében a Candida gomba fertőzése esetén piros kiütések jelentkezhetnek a péniszen, illetve a vizelés lehet fájdalmas és csípő érzetet okozhat, de az is előfordulhat férfiak esetében, hogy nem okoz kifejezett nemi szervi panaszokat a Candida gomba általi fertőzés (látens, azaz megbúvó Candida gombafertőzés). Nagy százalékban a részleges (csökkent libidó) vagy teljes impotencia az, amely a legtöbb panaszt okozza. Gyakori a részleges, vagy teljes szexuális késztetés hiánya is, mely a továbbiakban fokozza a lelki és idegrendszeri megterhelést. Candida gomba infekció során a Candia gomba toxinja az idegrendszert és a hormonokat termelő szerveket is mérgezi, következményesen jelentkezik a stressz, a depresszió, depresszív lelki állapot, az alvási nehézségek, a lehangoltság és az indokolatlan félelemérzet, fáradékonyság.
A normál hüvelyflóra, pH fenntartására - regenerálására, ill. a Candida gomba elleni kezelés, és egyéb fertőzések kezelésében megelőzésében is segít a mindennapos használatra kifejlesztett Winalita Love Moon anionos tisztasági betétek férfiaknak is!

Prosztata gyulladás

A prosztatagyulladásra (prostatitisre) jellemző tünetek okán keresi fel az urológiai rendeléseket a betegek mintegy 20%-a. prosztatagyulladás (prosztatitisz) a prosztatamirigy gyulladása. Általában egy nem azonosítható fertőzés okozza a prosztatagyulladást, de baktérium, gomba, vírus is okozhatja, a fertőzés terjed a vizeletelvezető rendszerből a prosztatára. Minden egyéb olyan elváltozás is elősegíti a gyulladás kialakulását, amely megnehezíti a vizeletürítést. A prosztata fertőzése fájdalmat okoz a lágyékban, a gáttájon (a hímvessző és a végbélnyílás között lévő területen), és a deréktájon, továbbá hidegrázást és lázat vált ki. A férfinak esetleg gyakran és sürgetően kell vizelnie is, valamint vér jelenhet meg a vizeletben. A bakteriális fertőzés a herezacskóra terjedhet, jelentős kellemetlenségérzetet, duzzanatot, bőrpírt, és nagyfokú fájdalmat keltve mikor a területhez hozzáérnek. A fájdalom miatt a beteg impotenciát tapasztalhat.

A prosztatagyulladásnak három fő csoportja ismert:
Heveny (akut):
Baktériumok által létrehozott fertőzés idézi elő a betegséget. Ez a legritkábban előforduló típus, de egyben a legsúlyosabb is. A tünetek gyakran hirtelen alakulnak ki és hevesek, a betegség számos esetben kórházi kezelést igényel.
Idült (krónikus) bakteriális prosztatagyulladás:Tünetei sokkal lassabban jelentkeznek és kevésbé súlyosak, mint a heveny gyulladás esetén. A fertőzést leggyakrabban ebben az esetben is a húgyutakban megtelepedett kórokozó hozzák létre. Előidézhetik azonban olyan, a véráramba került baktériumok is, melyek a vérkeringéssel odasodródva, a prosztatában telepednek meg. A dülmirigyben idővel apró, elmeszesedett kövek is képződhetnek, melyeken szívesen tapadnak meg a baktériumok. A fertőzés kialakulásához ritkán a prosztata olyan szerkezeti eltérései is hozzájárulnak, melyek kedveznek a kórokozók megtelepedésének.
Krónikus kismedencei fájdalom tünet együttes:Noha ez a prosztatagyulladás egyik leggyakoribb formája (80-90%), kiváltó oka pontosan nem ismert. A kutatók számos elméletet dolgoztak ki azokról a lehetséges tényezőkről, amelyek elősegítik a betegség kialakulását, ezek az alábbiak: nemi úton terjedő fertőző betegségek következtében kialakuló húgycsőgyulladás; olyan kórokozók is előidézhetik ezt az állapotot, amelyek hagyományos laboratóriumi vizsgáló módszerekkel nem mutathatók ki. A prosztata gyulladása nem minden esetben gyógyítható meg teljes mértékben. Legtöbbször azonban a tünetek annyira mérsékelhetők, hogy nem zavarják a beteg mindennapi tevékenységét. Ha az orvos megállapította, hogy a betegnek milyen típusú prosztatagyulladása van, komplex kezelési tervet dolgoz ki. E mellett az életmód változtatása is jelentősen enyhítheti a beteg panaszait, például javasolt a bőséges folyadékfogyasztás, viszont a nagy mennyiségű alkohol, kávé és a fűszeres ételek kerülendők. Hogy lehet megelőzni a betegség kialakulását? A "megfázás" vagy a "felfázás" ugyan laikus kifejezések, de nem minden tárgyi alap nélküliek. A lehűlt testrész ellenálló képessége csökken. Éppen ezért javasolt, hogy az uszodában vagy a tóban való fürdés után váltsunk azonnal fürdőnadrágot, illetve fürdőruhát, és kerüljük a huzamosabb ülést a hideg ülőhelyen. Nem tanácsos télen, az utcán parkoló autóba beülni - főleg ha annak ülése műanyag borítású -, még a szövettel borított autóülésre is ajánlatos meleg párnát helyezni. Kétségtelen, hogy a ma használatos gépkocsik fűtése korszerűbb és jobb, mint 20-30 évvel ezelőtt. A szexuális együttlét után pedig javasolt a vizelés, amely által a húgycső mentessé válik az esetleg odakerült gombáktól, baktériumoktól (ez egyébként különösen javasolt nőknek, a hólyaggyulladások megelőzése céljából!)

Hogy lehet megelőzni a betegség kialakulását?
A "megfázás" vagy a "felfázás" ugyan laikus kifejezések, de nem minden tárgyi alap nélküliek. A lehűlt testrész ellenálló képessége csökken. Éppen ezért javasolt, hogy az uszodában vagy a tóban való fürdés után váltsunk azonnal fürdőnadrágot, illetve fürdőruhát, és kerüljük a huzamosabb ülést a hideg ülőhelyen. Nem tanácsos télen, az utcán parkoló autóba beülni - főleg ha annak ülése műanyag borítású -, még a szövettel borított autóülésre is ajánlatos meleg párnát helyezni. Kétségtelen, hogy a ma használatos gépkocsik fűtése korszerűbb és jobb, mint 20-30 évvel ezelőtt. A szexuális együttlét után pedig javasolt a vizelés, amely által a húgycső mentessé válik az esetleg odakerült gombáktól, baktériumoktól (ez egyébként különösen javasolt nőknek, a hólyaggyulladások megelőzése céljából!)

Inkontinencia

Kisdolog - nagy gond!
A XXI. század utolsó tabujáról, az inkontinenciáról beszélünk, melytől 200 millió ember szenved. A teljes lakosság 20%, míg a felnőtt nők 50 %(!)-át érintő témáról van szó, melyet még a szexuális problémáknál is nagyobb hallgatás övez.

Nem is gondoljuk, mennyi probléma forrása az, hogy egykor két lábra álltunk! Ez a drámai statikai változás nemcsak csontrendszerünket kényszerítette - több-kevesebb sikerrel - alkalmazkodásra, hanem izomzatunk egyes részeire is aránytalanul nagy feladatot rótt.

Eredeti, négykézlábra "konstruált" felépítésünk lehetővé tette, hogy a belső szerveknek a bordák és az erős hasizom szolgáljon támasztékul. Mióta felegyenesedtünk, ez a feladat a szeméremcsontok között feszülő, a hasfalhoz képest gyenge kismedence-alapi izmokra hárul. Az itt elhelyezkedő gátterület még a férfiak esetében sem tudja tökéletesen ellátni feladatát, pedig az ő medencecsontjuk kimenete szűkebb, emiatt kisebb távolságot kell izmaiknak áthidalniuk. A gátnak a nagy has űri nyomással szemben kell ellenállást kifejtenie. Az olyan életfunkciók, mint a légzés, köhögés, nevetés, orrfújás, ugrálás, széklet- és vizeletürítés mind-mind megnövelik a has űri nyomást, tehát fokozottan igénybe veszik a gátizmot.

A terhesség és a szülés során a gátizmok egyértelműen sérülnek, regenerálódásukhoz időre és célzott tornagyakorlatokra van szükség. A gátizom sérülésére fokozottan hajlamosak az asztmában, krónikus köhögésben szenvedők, az erős dohányosok, akik gyakran köhögnek, az elhízottak, a nehéz fizikai munkát végzők, akik nehéz súlyokat emelnek, az álló munkát végzők, illetve azok a nők, akiknek egyébként is gyengék a kötőszöveti rostjaik.Az inkontinencia, az önkéntelen vizeletvesztés problémája fokozatosan alakul ki. Eleinte csak 1-2 csepp vizelet "szökik el" ugrálás vagy köhögés alkalmával, az is csak akkor, ha telt a hólyag. Később ugyanez már félig telt hólyagnál, illetve kisebb erőkifejtés esetén is bekövetkezik. Ezekhez a tünetekhez szorosan kapcsolódik a hüvely egyidejű kitágulása, amely átmenetileg a szülést követően is előfordul, azonban a kor előrehalad, tával még kifejezettebbé válhat.

Az inkontinencia vizelettartási probléma, melyben a beteg nem tudja a hólyag ürítését kontrollálni. A közhiedelemmel ellentétben nem csak az idősebb korosztályt és nem csak a nőket érinti!

Az inkontinenciában szenvedők napjainkban is szégyellik, sőt még családjuk előtt is rejtegetik betegségüket, annak ellenére, hogy egyre inkább a "civilizációs betegségek" kategóriájába kerül.Kétségtelen, hogy az akaratlan vizelet-elcsepegés nőknél sokkal gyakoribb, mint férfiaknál, és minél idősebb valaki, annál gyakrabban lép fel. (Tekintsünk most el a súlyos betegséghez, műtétekhez kötődő, sokszor maradandó inkontinenciától.) Lehetséges, hogy azért nagy a nemek közötti különbség, mert a férfiak még szégyenlősebben takargatják kellemetlen tüneteiket.Az inkontinencia mindig valamilyen, mélyebben rejlő alapállapot tünete, ezért minden esetben lényeges a pontos orvosi diagnózis. Kialakulását számos tényező okozhatja: a vesét körülvevő izmok lazulása, idegrendszeri károsodás, terhesség és szülés következtében beálló gátizomzati gyengeség, a vesék szabálytalan elhelyezkedése, stressz, lelki-pszichikai okok, életkor - a menopauza idején beköszöntő hormonális változások, húgyúti fertőzések, vagy akár felfázás. . Általánosabb tünetei: nevetéskor, tüsszentéskor, köhögéskor vagy csomagok emelésekor a has űri nyomás fokozódása, akaratlan vizeletcsepegés, sürgős vizelési inger során vizelet-visszatartási problémák, stressz-helyzetben fellépő vizelési inger, gyakori vesemedence- és hólyaggyulladás.

Az inkontinenciák nagy része korszerű eszközökkel kezelhető, illetve gyógyítható. Minél előbb keresik az érintettek a megoldást, annál hamarabb javulhat állapotuk, életminőség.

Az inkontinenciának négy típusát különböztethetjük meg:

Stressz inkontinencia
esetén a húgyhólyag záróizma nem elég erős ahhoz, hogy ellen tudjon állni annak a nyomásemelkedésnek. Ez az állapot felléphet pl. tüsszentésnél, erős köhögésnél vagy pl. nagy súly felemelésénél. Terhesség idején, szülés után, illetve változókor (menopauza) utáni nők esetében gyakori. Egyes elméletek szerint az ösztrogén (női nemi hormon) hiánya, illetve a kismedence, a húgyhólyag, és a hüvely izomzatának gyengesége okozza.
Késztetéses inkontinenciaesetén a húgyhólyag akaratlan összehúzódása miatt ellenállhatatlan vizelési inger keletkezik. Húgyúti fertőzés, felfázás okozhat gyakran sürgető vizelési ingert.
Túlfolyásos inkontinencialeginkább idős embereknél fordul elő. Ilyenkor a húgyhólyag olyan méretűvé nő, hogy nem képes visszatartani a felgyülemlő vizeletmennyiséget és egyszerűen túlfolyik. Gyakran cukorbetegség, krónikus alkoholizmus, prosztata-megnagyobbodás vagy gerincvelő-sérülés következménye.
Vegyes inkontinenciárólakkor beszélünk, ha a hólyagproblémák több típusának tünetei együttesen jelentkeznek. Az inkontinencia lelki eredetű is lehet.


Sokan tabu témaként kezelik vizeletvesztési problémájukat, ami részben érthető, hiszen az akaratlan vizeletcsepegés, illetve -folyás a mindennapokban érzékelhető, kellemetlen egészségügyi probléma. Ugyanakkor orvosi segítséggel az inkontinencia korszerű eszközökkel kezelhető, illetve gyógyítható. Minél előbb keresik az érintettek a megoldást - szakértő tanácsát kérve -, annál hamarabb javulhat életminőségük és kedélyállapotuk. Az ínkontinens beteg problémájával foglalkozó szakorvos - urológus, nőgyógyász, neurológus, gerontológus a házi orvossal karöltve - vállalja a korrekt diagnózis felállításának, és a súlyos, valamint a viszonylag enyhe formák közötti különbségtételnek a felelősségét.

Ezekben az esetekben is segítségünkre vannak a Winalite Love Moon nagy nedvszívó képességű termékei Az anionos betét ebben az esetben is a lehető leggyorsabban szívja fel és tartja magában a nedvessége és nem hagyja elszaporodni a baktériumokat, ezáltal megvéd minket a kellemetlen szagoktól és fertőzésektől. Láthatatlanná, szagtalanná téve ezt a kellemetlen problémát.Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe